Goffertbad eeuwig Open!

Het Goffertbad in Nijmegen moet eeuwig open blijven!

Het Goffertbad blijft open!

op 21 juni 2012

Het is gelukt! Het Goffertbad blijft open! Vandaag (woensdag 20 juni) hebben de coalitiepartijen in de gemeenteraad besloten dat het plan om het Goffertbad te sluiten van tafel moet. De wethouder moet op zoek naar geld om dit schitterende openluchtzwembad voor iedereen open te houden.

De fractie van GroenLinks is erg blij met deze uitkomst. Meteen nadat het bericht naar buiten kwam dat het college het Goffertbad wilde wegbezuinigen, startte GroenLinks-raadslid Jos Reinhoudt deze actiewebsite. Meer dan 350 mensen gaven hier hun mening, bijna 94 procent wil dat het Goffertbad eeuwig open blijft.

Ook burgers kwamen meteen in actie: ze hingen spandoeken aan het hek, startten een lobby en begonnen een handtekeningenactie. Dat was een enorm succes: ruim drieduizend mensen tekenden de petitie.

Later volgden andere politieke partijen: de SP maakte ook een website en tijdens de bespreking in de gemeenteraad kwamen SP en CDA met het plan om van het Goffertbad een gemeentelijk monument te maken. Dat ideetje haalde het niet. Dat is niet erg, want ook een ‘monumentaal’ zwembad kan gesloten worden, dus die monumentenstatus had toch niet veel opgeleverd.

Uiteindelijk waren alle politieke partijen het er wel over eens. Het Goffertbad blijft open. Wat de fractie van GroenLinks betreft, is dat voor eeuwig!


Plaats een reactie